Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Lider, Erdek'ten şampiyon olarak döndü

Lider, Erdek

BAL Ligi 2013-2014 futbol sezonunun bu son maçında ev sahibi takım Erdekspor'u 1-0 yenen Tire 1922 topladığı 60 puanla BAL Ligi 8.grubun şampiyonu olarak evine döndü.

BAL Ligi 2013-2014 futbol sezonunun bu son maçında ev sahibi takım Erdekspor'u 1-0 yenen Tire 1922 topladığı 60 puanla BAL Ligi 8.grubun şampiyonu olarak evine döndü.
Geçtiğimiz hafta Manisa'da aldığı yenilgiyle zirve yarışından uzaklaşan Erdekspor bugün prestij maçı olarak çıktığı bu son müsabakada iyi mücadele etmesine rağmen sahadan 1-0 yenilgiyle ayrılan takım oldu.
Hakemler: Serhat Tan, Sefa Özcan, Celil Yücel ve Efe Soysal (İstanbul Bölgesi)
Erdekspor: Gökhan, Abdullah, Ekrem, Emre, Erdoğan, Kutsal, Ahmet, Tarık, Cumali, Mehmet ve Oğuzhan.
Tire 1992: Serdar, Aykut, Çağan, Tolga, Ufuk, Erhan, Mehmet, Fatih, Rıdvan, Emrah ve Hasan. Gol Dk.31 Mehmet
Maça misafir takım iyi başladı. Geride Tolga ile Cumali'yi yakın markaja alarak Erdek'i durdurmayı amaçlayan konuk takım Tire 1922 diğer taraftan da Oğuzhan'ı kontrol etmeyi başarınca oyunda üstünlüğü ele geçirmiş oldu. Hücum'da etkili olamayan Erdekspor karşısında bu kez Erhan ve Fatih gibi orta alanı iyi kullanarak top dağıtan oyuncuları ile kenarlardan çok tehlikeli ataklar geliştirdiler. Özellikle 20 ve 23. dakikalarda geliştirdikleri ataklarla adeta golün geleceği sinyali de vardı bu atakların içinde. Ve dakikalar 31'i gösterirken Tire 1922'nin şampiyonluk gölü geldi. Bu dakikada sağ tarafı iyi kullanarak çizgiye inen Tire 1922 sağdan Erhan'ın ortasını kalenin hemen önünde bulunan Mehmet'in sert şutu ile öne geçen takım oldu 0-1. Golden sonra sıradan bir orta alan mücadelesi oldu ve ilk yarı atılan bu tek golle konuk takım Tire 1922 lehine 1-0 kapanmış oldu.
İkinci yarıda Erdekspor gol için bastırırken konuk takım ise skoru koruma yoluna gittiğini gördük. Bu yarıda sol kanattan Mehmet'in iyi atakları oldu ama Tire defansı hem kademede hem de orta alanda iyi oyunlar sergileyerek Erdekspor'a gol atma imkanı vermediler.
Dakikalar 80'i gösterirken verilen penaltıyla bir ikinci gol fırsatını yakalayan konuk takım Tire 1922 bu fırsatı Ender'in topu direğe nişanlamasıyla kullanamadı.
Son dakikalarda Erdekspor bir gol için çok çabaladı ama bunu başaramadı ve orta hakem Serhat Tan'ın hem maçın ve hem de sezonun bitiş düdüğünü çalmasıyla sahada bir sevinç yumağı olan Tire 1922'nin şampiyonluğu ilan edilmiş oldu.
Maçın Yorumu:
Maça baktığımızda konuk takım için gerçekten zor bir maçın olduğunu söylememiz gerekiyor. Ama görebildiğimiz kadarı ile Tire bu maça iyi hazırlanmış. Sahada Erdekspor'a hiç boş bir alan bırakmadılar diyebiliriz. Defansı ilerde kurarak Erdekspor'a pas yapma yerine uzun toplara zorlayan konuk takım bunda da başarılı olunca kalelerinde tek bir tehlikeli atakla dahi karşılaşmadan maçı tamamlayarak evlerine dönmüş oldular. Fatih, Ufuk, Çağan, Erhan ve Emrah gibi takım oyununa yatkın iyi oyuncuları var konuk takımın. Kazandılar ve gittiler. Tebrik ediyor ve üçüncü lig için play off'da başarılar diliyorum. Erdekspor'a gelince, şampiyon olacakmış gibi gerçekten sahada 90 dakika iyi mücadele ettiler.  Oynayan oyuncular dahil tüm Erdekspor camiasının bu fair play anlayışları nedeniyle kutluyorum. 
Pazartesi günü gerçekten iyi bir yönetim gördüğümüz sahada iki pozisyon üzerinde itirazlar çok oldu. Biri Konuk takımın ikinci yarıda kazandığı penaltı pozisyonuydu. Dakikalar 80'i gösterirken sahanın iyilerinden olan Emrah'ın çalımlarla ceza sahasına girdiğini ve en son Emre ile Erdoğan'ın arasından geçerken yere düştüğünde hakemim tereddütsüz beyaz noktayı gösterdiğini söylemek isterim. Ancak tam önümde olan bu pozisyonda Erdek defansı tarafından Emrah'a dönük bir hareketin olmadığını veya benim böyle görebildiğimi söylemem gerekiyor. Ve yine aynı kale önünde bu kez ilk yarıda bir Erdek hücumunda ceza alanı içinde yüksekten gelen bir topun Tire defansı tarafından elle oynandığına dair itirazları oldu. Bence bu iki hareket dışında hakemlerin böylesine zorluk derecesi yüksek bir maçı iyi yönettiklerini söylemek isterim.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı